inmunologia

Anna Camps

Inmunoteràpia

Millorar el sistema de defenses

És el conjunt d’estructures i processos biològics, en l’interior d’un Organisme, que el protegeix contra malalties, identificant i eliminant tot el que pugui ser perjudicial. Detecta una amplia varietat d’agents i necessita distingir-los de les pròpies cèl·lules i teixits sans de l’organisme per funcionar correctament.

 Davant d’aquelles situacions en que s’altera la correcta homeòstasi d’algun òrgan, degut a una infecció, danys de teixits, etc. El Sistema Immunitari pot posar en marxa dues línies de defensa d’especificitat creixent: la resposta immunitària adquirida o adaptativa. La resposta innata ofereix una resposta immediata però inespecífica. 

Si aquest tipus de resposta no es suficient, posarà també en marxa la resposta adquirida on el sistema immunitari adapta aquesta resposta perquè sigui el més específic possible, millorant el reconeixement de l’agent patogen. Els principals tipus cel·lulars son els limfòcits B i els limfòcits T. 

Aquets dos tipus de resposta actuen de manera coordinada amb l’objectiu d’obtenir una resposta optima. Per tant, qualsevol alteració en la seva regulació pot conduir a perpetuar una malaltia, sigui inflamatòria, infecciosa, al·lèrgica o autoimmunitària.

Inmunoteràpia

La Microimmunoteràpia és un mètode terapèutic amb l'objectiu principal de mantenir o restaurar l' equilibri / homeòstasi immunitària, és a dir, del nostre sistema de defensa mitjançant l'administracló de dosis mínimes de substàncies pròpies del Sistema Immunitari per arribar a resultats clínics satisfactoris per un via fisiològica.

Desplaça cap amunt
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad