Síndromes de sensibilitat central i microinmunoteràpia

Síndromes de sensibilitat central i microinmunoteràpia

Els Síndromes de Sensibllitat Central (SSC) agrupen símptomes com dolor, cansament, insomni, desànim i dificultat per concentrar-se. Malalties com la Fibromiàlgia (FM), el Síndrome de Fatiga Crònica (SFC), la Sensibilitat Química Múltiple (SQM), la Electrosensibilitat o hipersensibilitat a les ones electromagnètiques entre d’altres, constitueixen aquest Síndrome que tot i tenir orígens diferents comparteixen alguns dels símptomes ja anomenats. S’observa una major prevalència entre les dones i pel fet de presentar símptomes molt variables i inespecífics fa que no se la tingui en la consideració que es mereix ni per part dels familiars ni de la classe mèdica.

S’ha corroborat mitjançant tècniques de neuroimatge que les persones que pateixen aquest Síndrome presenten ampliada la zona de recepció del dolor en el cervell el que explicaria l’elevada Sensibilitat Central que presenten aquests pacients. A la vegada, aquestes patologies, como totes les malalties cròniques, activen processos inflamatoris que per l’acció de citoquines proinflamatòries explicarien el dolor com un dels principals símptomes promovent també una disminució en els nivells de certs receptors cerebrals de serotonina, noradrenalina i dopamina que conduirien a les depressions secundàries de la malaltia. En la mateixa mesura, els quadres de depressió poden generar també dolor en sí mateixos.

L’orígen del Síndrome és multifactorial i pot anar des de tenir una predisposició genètica, a haver patit traumes físics i/o psicològics, trastorns del son, un stress continuat, antecedents de processos infecciosos que han pogut comprometre al Sistema Immunitari(epstein barr virus i citomegalovirus responsables de la mononucleosi, parvovirus B19, virus de la hepatitis…), disbiosi intestinal crònica, etc.

El tractament més utilitzat fins ara i amb resultats poc encoratjadors són els analgèsics i els antidepressius.

LA MICROIMMUNOTERÀPIA
La Microimmunoteràpia és un mètode terapèutic que té com a objectiu principal mantenir o restaurar l’equilibri immunitari mitjançant l’administració a dosis molt baixes, infinitesimals, de molècules pròpies del Sistema Immunitari, les quals s’obtenen aplicant el mètode homeopàtic de dilució i dinamització. El fet de que les dosis administrades siguin molt aproximades a les concentracions en les que aquestes substàncies actuen en l’organisme fa que els efectes secundaris siguin inexistents.

La Microimmunoteràpia permet tractar qualsevol procés o malaltia relacionada amb el Sistema Immunitari i en concret, en les malalties del Síndrome de Sensibilitat Central, modular les citoquines proinflamatòries que intervenen en les vies del dolor permetent regular el procés neuroinflamatori que es produeix i per tant, millorar-ne tant el dolor com molts dels altres símptomes presents. Finalment, destacar que la Microimmunoteràpia actua sempre d’una manera fisiològica i sense efectes secundaris.

Dra. Anna Camps
Metgessa homeòpata
Màster en Immunologia (UB-UAB)

Quant a l'autor

annacamps administrator

1 comentari fins ara

Asunción Mª Ferrer MartínezPublicat al9:31 am - abr. 29, 2019

Un saludo, mi nombre es Asunción Ferrer, os he conocido a través de la asociación BIZE BIDEMe gustaría contactar con vosotros por teléfono para que me explicárais en qué consisten vuestros tratamientos. Yo soy de Murcia y antes de pediros una cita me gustaría informarme
Mil gracias

Deixeu una resposta