Intolerància alimentària i disbiosi intestinal

Intolerància alimentària i disbiosi intestinalCada vegada més persones consulten per problemes digestius i la possibilitat de patir algun tipus d’intolerància alimentària.

La flora que resideix en un individu sa (microbiota) té moltes funcions importants: actua prevenint la invasió de microorganismes patògens, millorant la funció de les cèl.lules intestinals, reforçant el Sistema Immunitari, sintetitzant vitamines i proteïnes,etc.

Es defineix com a “disbiosi” qualsevol canvi quantitatiu o qualitatiu en la composició de la microbiota resident en el nostre organisme en relació a la que existeix en un individu sa. Aquests canvis en l’organització de la microbiota poden ser responsables de respostes errònies del Sistema Immunològic.

Les al.lèrgies i sensibilitats alimentàries poden ser un component important en malalties greus com l’artritis, el síndrome de fatiga crònica, la fibromiàlgia, malalties autoimmunes intestinals entre d’altres, a on l’exposició crònica als al.lergens pot exacerbar la patologia i obstaculitzar els processos de curació del cos.

El tracte gastrointestinal és la zona del nostre organisme més exposada a antígens externs. Per aquesta raó, resulta essencial que el Sistema Immunològic que actua en aquest lloc ho faci de manera regulada i precisa, essent capaç de crear tolerància davant d’antígens ingerits en la dieta, mentre reconeix i posa en marxa una resposta adequada en front a agents externs que puguin ser nocius. La microbiota juga un paper essencial en aquest procés immunològic. En models animals s’ha vist que la funció d’algunes cèl·lules del sistema de defensa es veu compromesa quan no existeix la flora resident habitual i que es pot restablir quan és restaurada. També s’ha demostrat que aquests microorganismes residents poden reduir processos inflamatoris locals en el lloc on es troben i contribuir a mantenir la funció de barrera tan necessària, per exemple a nivell intestinal amb la finalitat d’evitar infeccions bacterianes i malaltia inflamatòria intestinal.

Actualment es pot fer un estudi complet de disbiosi intestinal mitjançant tècniques de laboratori a partir d’una mostra de femtes i de sensibilitat alimentària mitjançant biorresonància.

Quant a l'autor

annacamps administrator

1 comentari fins ara

Rosa VitoriaPublicat al3:32 pm - maig 7, 2020

Buenas tardes,soy Rosa y vivo en Donostia estoy interesada en hablar o tener una cita ,tengo muchos problemas con mi estómago y una que ha sido paciente suya me ha recomendado para que me ponga en contacto con vd.por favor quisiera saber si está trabajando actualmente y si la puedo llamar. Muchas gracias

Deixeu una resposta